Ode aan de barcode

barcodeDe barcode, de simpele zwarte streepjes die op verpakkingen worden meegedrukt, zijn nog altijd onmisbaar in de winkel. En met de opkomst van online shoppen wordt de barcode niet minder belangrijk. Integendeel, stelt blogger Onno Rompa op DutchCowboyws.nl. De GS1 barcode wordt ook in Nederland het meest gebruikt om artikelen te identificeren. Volgens Rompa willen ook online retailers unieke identificatie van producten. Zij gebruiken hiervoor de unieke identificatiecode Global Trade Item Numbers (GTIN).
De barcode bestaat inmiddels 43 jaar. In de zomer van 1973 is in Amerika het eerste product met een barcode gescand. Dat was een pakje Wringley-kauwgum (toch al zo’n nostalgische product.) Sindsdien is de barcode niet meer weg te denken in de winkel. Albert Heijn introduceerde de barcode in ons land in 1976. En nu klinkt dagelijks 5 miljard keer de ‘bleep’ bij kassa’s wereldwijd.
Bron: DutchCowboyws.nl


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK