3D printen met glas

Duitse onderzoekers hebben een manier gevonden om de 3D-printer objecten in puur glas te laten printen.
Onderzoekers van het Duitse Karlsruhe Institute of Technology hebben daarom een ‘vloeibaar glas’ ontwikkeld dat kan worden gebruikt als inkt in een gewone 3D-printer.
Het vloeibare glas bestaat uit silica-nanodeeltjes, opgelost in foto-uithardbare prepolymeren. Het zijn mini-glasdeeltjes in een oplossing. Met deze glasinkt print je een voorwerp, en dat schuif je in een oven om te laten uitharden en overtollig materiaal weg te branden. Het resulterende object is gemaakt van puur, doorzichtig glas. Zo’n voorwerp is niet alleen mooi, maar ook nog eens hitte- en weerbestendig.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK