3D-print een Smartphone cover met nfc

jolacover@blokboek

Na Nokia publiceert ook een ander Fins telefoonmerk 3D-bestanden voor printen van achterkantjes. Ze zijn met NFC ‘slim’ te maken. Het Finse Jolla zet een mooie stap naar zelf customizen van je smartphone. De jonge smartphonefabrikant heeft 3d-bestanden gepubliceerd waarmee bezitters van 3d-printers zelf een nieuwe achterkant van de Jolla-telefoon kunnen maken. Dat hoeft geen gewone achterklep te zijn, ook mogelijk is het maken van een smart cover met een NFC-chip die kan ‘communiceren’ met Jolla’s app-store. Zo zouden kopers van zo’n ‘smart cover’ toegang kunnen krijgen tot exclusieve content, bijvoorbeeld een muziekalbum. De technische details heeft Jolla allemaal vrijgegeven, zodat ontwikkelaars en producenten aan de slag kunnen.

Jolla’s telefoon kost 399 euro en is alleen online verkrijgbaar.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK