Boek populair cadeau

BoekNog geen cadeautje gekocht voor Valentijnsdag? Dan is hier de perfecte tip: een boek! Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK blijkt dat maar liefst 32,7 procent van de Nederlanders boven de achttien jaar gelukkig wordt van een boek. Op de vraag “Wat koopt u voor uzelf waar u gelukkig van wordt?” gaven zij het antwoord: “een boek”. Dat is drie procent meer dan bloemen en vier procent meer dan de directe concurrent van het boek: muziek, films en games. Op één staat kleding en op twee vakantie. Zo gek doen die aloude boeken het dus niet! 40 procent van de vrouwen geeft aan dat een boek hen gelukkig maakt. Vooral de jonge vrouw (18 tot 29 jaar) geeft het boek een hoge score: 35,7 procent. Met deze Valentijnsdag is het goed te weten dat een boek zowel bij vrouwen als mannen in de top vijf staat.

Uit het onderzoek van GfK blijkt overigens wel dat de verkoop van papieren boeken terugloopt.

Bron: GfK en Stichting CPNB.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK