Wijnlabel vertelt over geschiedenis Australië

Het wijnmerk 19 Crimes heeft een originele manier bedacht om de aandacht in het schap te trekken. Door middel van augmented reality, krijgt de consument tijdens het wijn drinken een persoonlijke geschiedenisles. Hiervoor moet de consument wel een app downloaden via de Apple App Store van Google Play.
Op elk etiket staat een afbeelding (mugshot) van één van de eerste 19 veroordeelde criminelen, die voor straf naar de Britse kolonie Down Under zijn verbannen, en daar een nieuw land stichtten. Door vervolgens de smartphone boven het wijnetiket te houden, krijgt de wijndrinker een bijzonder, persoonlijk online verhaal over die eerste Britten die Australië zijn gaan bevolken.

Bron: Drupa

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK