Wijnlabel vertelt over geschiedenis Australië

Het wijnmerk 19 Crimes heeft een originele manier bedacht om de aandacht in het schap te trekken. Door middel van augmented reality, krijgt de consument tijdens het wijn drinken een persoonlijke geschiedenisles. Hiervoor moet de consument wel een app downloaden via de Apple App Store van Google Play.
Op elk etiket staat een afbeelding (mugshot) van één van de eerste 19 veroordeelde criminelen, die voor straf naar de Britse kolonie Down Under zijn verbannen, en daar een nieuw land stichtten. Door vervolgens de smartphone boven het wijnetiket te houden, krijgt de wijndrinker een bijzonder, persoonlijk online verhaal over die eerste Britten die Australië zijn gaan bevolken.

Bron: Drupa

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK