Sticker zorgt dat je weet waar je fiets staat

Voor iedereen die zijn fiets weleens kwijt is, hebben een paar Groningse studenten de oplossing gevonden. WheelReveal is een NFC-sticker met bijbehorende app, die je kunt gebruiken voor eigenlijk alles op wielen. Op basis van GPS kom je altijd weer uit bij je eigen fiets.

WheelReveal maakt gebruik van het combineren van twee simpele technieken, namelijk NFC en GPS. NFC is hetzelfde systeem als het systeem in de Ov-chipkaart of in de bankpassen. Deze techniek maakt het mogelijk om data te verzenden en te ontvangen in een kort bereik. De NFC-chip zit bij ons in een sticker. Door deze sticker op een fiets te plakken, kan vervolgens met een telefoon de fiets worden ‘ingecheckt’. De locatie wordt in de app opgeslagen en met een simpele druk op de knop in de app, wordt de route naar je fiets gegeven.

Bijna alle telefoons die nu op de markt komen hebben NFC. Een nadeel is, dat WheelReveal op dit moment alleen Android kan bedienen. iPhone heeft het niet mogelijk gemaakt om als ontwikkelaar bij de NFC-techniek te komen en dus is het niet mogelijk om de app met sticker te gebruiken met een iPhone. Het systeem kan gebruikt worden om bestanden te versturen tussen telefoons, websites open of, zoals bij ons systeem, het openen van de app. De NFC-stickers bieden bij WheelReveal nog een mogelijkheid, namelijk het bedrukken van deze stickers. Zo zou je een foto of een logo op een sticker kunnen maken. Op deze manier kan je je sticker persoonlijk maken en dus ook je fiets een stuk persoonlijker maken. Verder biedt het voor bedrijven de mogelijkheid om hun logo op de stickers te laten drukken om deze vervolgens als een reclamestunt uit te kunnen delen.

De vijf studenten die het bedacht hebben, studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen en dit project is onderdeel van hun minor Ondernemerschap. WheelReveal is nog niet op de markt, maar ze zijn er wel druk mee bezig om dit te kunnen uitrollen. Het liefst eerst in Groningen, waar ze het allemaal bedacht hebben.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK