Slimme camera voor 3 D scannen

Intel onthult ’s werelds eerste en kleinste geïntegreerde camera die zowel in 2D als in 3D ’ziet’;

 

De eerste Intel RealSense 3D-camera beschikt over een kwalitatief hoogwaardige dieptesensor en is een 1080p kleurencamera. De camera is in staat om vingerbewegingen te detecteren waardoor gebaarherkenning zeer nauwkeurig wordt. Maar ook emoties en gezichten kunnen herkend worden.  De camera kan ook voorgrond en achtergrond van elkaar onderscheiden om interactieve augmented reality mogelijk te maken. Daarnaast kunnen heel makkelijk voorwerpen in drie dimensies worden gescand.

CES2014_Mooly_Intel-RealSense M

3D Systems (3DS) brengt samen met Intel 3D-scanning en -printing binnen het bereik van een brede groep gebruikers. Al in de tweede helft van 2014 zal 3DS zijn Sense scanning-, editing- en 3D-printing softwaretoepassingen voor consumenten beschikbaar maken op apparaten met de nieuwe Intel RealSense 3D-camera. Dit betekent dat studenten, hobbyisten en consumenten straks gemakkelijk en voordelig zelf 3D-voorwerpen kunnen ontwerpen en vervaardigen. Daarnaast zal 3DS zijn 3D-scantechnologie beschikbaar maken voor ontwikkelaars, als onderdeel van de Intel RealSense software development kit (SDK).

 

De Intel RealSense 3D-camera zal geïntegreerd worden in een groeiend aanbod aan apparaten op basis van Intel-technologie, waaronder 2-in-1 apparaten, Ultrabooks, notebooks en all-in-one (AIO) modellen. Systemen met de nieuwe camera zullen van het begin van de tweede helft van dit jaar beschikbaar komen van Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo en NEC. Tijdens de persbijeenkomst demonstreerde Intel zeven verschillende apparaten met de geïntegreerde camera, van Dell, Lenovo en Asus.

 

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK