Sekonic spectrometer sluit de colour management circle voor fotografen

Sekonic S-700In digitale fotografie is het gebruik van colour management al jaren gemeengoed. Wat nog ontbrak is een gestandaardiseerde methode om voor de opname te bekijken hoe omgevingslicht de kleuren van de foto beïnvloedt zodat de fotograaf kan zien wat de kleuromvang is van zijn opnamen en of die te reproduceren zijn met de gekozen afdruktechniek. Dat kan nu allemaal met de Sekonic C-700 die een uitgebreide analyse maakt van het licht waarmee gefotografeerd wordt. De resultaten van de meting kunnen bewaard worden als referentie, maar zijn ook in grafieken op het instrument te zien. Lees de test van Eduard de Kam op PF.nl voor meer informatie.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK