Roelof Janssen’s drupa selfi en zijn zoektocht naar web2print en 3D

Schermafbeelding 2016-06-08 om 09.13.53Drupa ticket winnaar Roelof Janssen stuurde een selfi van zijn bezoek aan de Blokboek.com stand. Hij mailde ook een kort verslag van zijn drupa bezoek gewijd aan web2print en 3D. Hieronder integraal zijn verslag:

Mijn 2-daagse bezoek aan de Drupa 2016 stond in het teken van WebToPrint en 3D printing:

Bij WebToPrint (voornamelijk hal 7 en 7a) zie je steeds naast de bekende namen als Chili Publisher en 2Imagine ook kleinere bedrijven die document editors maken die te gebruiken zijn als plug-in in eigen of third party software, bijv. Design ’N Buy, te integreren in Magento. Het illustreert ook het definitieve einde voor Flash, men maakt nu gebruik van JavaScript libraries en/of HTML 5. Ook dagelijks een leuke lezing van Bernd Zipper die verdere groei van W2P voorspelt, zeker ook met meer maatwerk voor de eindgebruiker.

Wat 3D printing betreft: bij Fab + Print lezing van LeapFrog uit Nederland bijgewoond; dit bedrijf werkt samen met Ricoh maar was daar niet op de stand te vinden, wel bij AV Flexologic bv in hal 10, stand A20 waar ze een 3D printer hebben staan van 2,5 m hoog om flexowalsen mee te printen (voordelen: veel lichter, klaar in een uur, uiteenlopende formaten mogelijk).

Voor hen die nog gaan: neem paraplu mee, soms brak een zware regenbui los; verder maakte ik op zondag een ontruiming mee van hallen 8a en b, die 2 uur dicht gingen vanwege een verdacht pakketje (bleek volgens geruchten een oplaadbaar scheerapparaat te zijn).

Verder opvallend weinig aandacht voor EK voetbal (consideratie met de buren?), nergens een geprint speelschema gevonden, wie wel ?

Een uitgebreider verslag volgt op mijn eigen blog / in Blokboek.


Noot redactie: Screen Truepress print tijdens de drupa een wedstrijdschema dat daar gratis af te halen is in Hal 8a.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK