Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

Prstory: The Label Collective Group investeert in SEI LabelMaster

The Label Collective Group in Haaksbergen is een sterk groeiend bedrijf dat, voornamelijk online, stickers, etiketten en labels verkoopt. Het bedrijf investeerde onlangs in een industrieel laser finishing systeem van de Italiaanse fabrikant SEI, de LabelMaster. CEO Richard Rensen praat vrijuit over zijn ambities en de nieuwe richting die het bedrijf is ingeslagen.

Handelaar
Rensen komt niet uit de grafische- of labelindustrie. Hij komt uit een handelsfamilie. Zijn vader begon twintig jaar geleden een aantal franchise winkels van het Australische bedrijf Cash Converters, een pandjeshuis waar mensen die geld nodig hebben hun spullen kunnen verkopen of verpanden. Na een carrière bij de marine besloot Richard Rensen in te stappen in dit bedrijf als inkoper. Dat leidde uiteindelijk tot een eigen pandjeshuis in Enschede.

“Vanaf de eerste dag liep dat goed, inkopen en wat niet opgehaald werd veilen via eBay. Dat liep wel heel goed, we verstuurden heel veel pakketjes en op elk pakje moest een sticker. Zo ben ik begonnen stickers in te kopen. Eerst een rolletje en later hele containers vol uit China, die ik weer doorverkocht via eBay.”

Groei en ambitie
Richard besloot zich te richten op de handel in stickers en ging een aantal jaar in China wonen om ter plaatse de productie te begeleiden. Terug in Nederland kwam Richard in contact met Venturelab, een idee van de Universiteit Twente. Kansrijke ondernemers worden gekoppeld aan de slimme student om groei te realiseren, dat is de gedachte hierachter. Hij leerde daar dat het belangrijk was om eerst de eigen markt goed te bedienen en vervolgens expansie naar het buitenland te realiseren. Inmiddels haalt de labelfabrikant vijftig procent van de omzet op de Europese markt buiten Nederland en heeft Richard de ambitie om ook in Amerika voet aan de grond te krijgen.

In 2012 startte de productie van labels in Nederland. In 2014 stopte Richard met het pandjeshuis om zich helemaal op de labels te storten onder de namen: Etiket XL, label discounter en Etinq.

Zelf labels produceren

Richard: “de transportkosten werden te hoog vanuit China en ik dacht dat de productie van labels sneller en beter zou moeten kunnen. We investeerden in eigen print- en snijmachines en gingen aan de gang. Nu werken er bij ons 35 mensen en leveren we aan meer dan 50.000 klanten in heel Europa”. De meeste klanten heeft het bedrijf online binnengekregen en de zaken gaan volledig via het web. The Label Collective Group heeft een divers klantenbestand dat varieert tussen brouwerijen zoals Rigtersbier , gezonde sappenfabrikant Blend new Day en grote internetbedrijven, waaronder Coolblue en Zalando. Al deze bedrijven zijn geïnteresseerd in wisselende oplages en variabele data. Het zijn ook de bedrijven waar de label niet de core business is, en die graag ontzorgd willen worden door de leverancier. De kracht van het bedrijf is: snel en goed leveren.

Wereldprimeur

Juist vanwege de snelheid van leveren, is een betrouwbaar machinepark van groot belang. Het is dan ook om die reden dat Richard Rensen investeerde in de LabelMaster van SEI, met dubbele laserstations. Dit digitale stanssysteem werkt van rol naar rol en snijdt de labels uit met een snelheid tot 100 meter per minuut. Deze machine is een wereldprimeur, de eerste machine die maar liefst 4 lasers gebruikt voor het stansen. Doordat er geen investeringskosten voor stansmessen zijn en geen omsteltijd, kan er dezelfde dag nog worden geleverd. Rensen is er zeer tevreden over. De afwerklijn werd geleverd door Tripa Converting Solutions in Vianen. Managing Director van deze Benelux vertegenwoordiger van het Italiaanse merk SEI, is Richard de Bruijn. “SEI is een specialist die al meer dan 30 jaar industriële lasersystemen maakt voor diverse marktsegmenten, waaronder kunststofverwerking, textiel, papier, packaging en flexible packaging. De SEI LabelMaster is het beste wat op dit gebied op de markt te vinden is.” Dat is ook de ervaring van Rensen, die zijn bedrijf verder klaar maakt voor de toekomst. De productiehal heeft nog ruimte genoeg voor uitbreiding. Nu al is er een geautomatiseerde verpakkingslijn en grote magazijnruimte. Met de investering in een nieuwe printstraat van Durst en de SEI LabelMaster, heeft het bedrijf ook in de capaciteit en kwaliteit een belangrijke stap gemaakt.

Nieuwe naam en logo

De volgende fase is een hele nieuwe naam en een nieuw logo om alle activiteiten van The Label Collective Group onder één noemer te brengen. De nieuwe naam wordt Zolemba met als pay-off: Print Your Style. Waarmee Richard Rensen aangeeft dat het bedrijf in de toekomst weleens meer zou kunnen gaan doen dan labels printen. In Haaksbergen zijn ze klaar voor de groei waar de LabelMaster van SEI een grote rol in zal spelen.

 

Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK