Marrs Green populairste papierkleur

Marrs Green is de lievelingskleur van de meeste mensen. Althans, dat beweert de Britse papierfabriek GF Smith op basis van een uitgebreide internet-enquête. De groen-blauwe tint, die veel lijkt op wat wij wel interliner-groen noemen, kwam als favoriet uit de bus, nadat internetgebruikers een half jaar lang hun lievelingskleur mochten selecteren uit een breed palet aan kleuren. Er zijn 30.000 stemmen wereldwijd uitgebracht. De bedenker van deze tint is de Schotse Annie Marrs, waarnaar de kleur dus is vernoemd. Marrs Green is als 51e kleur toegevoegd aan het papieraanbod Colorplan van GF Smith.
In een filmpje op de site van GF Smith is te zien hoe dit gekleurd papier wordt gemaakt.

Bron: grafischnieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK