Marabu Hybride Textiel Transfers: het beste van zeefdruk én digitale druk in één systeem

Marabu introduceert een hybride systeem voor het produceren van textieltransfers. Het procedé combineert twee gebruikelijke technieken, digitale- en zeefdruk, waarbij de eigenschappen van beide technieken optimaal worden benut. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk om met slechts één zeefdrukgang full colour transfers te maken. Voor de textieldrukker betekent dit méér dan een besparing in kosten en tijd. De techniek maakt het ook mogelijk om efficiënt kleine en middelgrote oplages textieltransfers te produceren, met een hoge beeld- en kleurkwaliteit, wasbestendigheid en behoud van soepelheid van de stof.

In samenwerking met Mutoh, ontwikkelde Marabu de innovatieve Hybride Textiel Transfers techniek. Het is dé oplossing voor textieldrukkers, die de professionele kwaliteit van zeefdruk willen combineren met de voordelen van digitaal printen. De Marabu Hybride Textiel Transfers techniek, is een samengestelde techniek. Het begint met een release-transfer folie met een speciale coating. Op deze folie wordt met een printer in hoge resolutie een full colour afbeelding geprint. Dit is de basis voor de volgende stap, waarbij in zeefdruk met plastisolinkt een (witte) deklaag gedrukt wordt. In de ongecurede plastisolinkt wordt een hotmelt poeder gestrooid, waarna de transfer gecured wordt. Het overzetten gebeurt met een transferpers. Na afkoeling wordt de release folie van het textiel gehaald. Het benodigde basispakket voor dit procedé bestaat uit een Marabu ValueJet printer, Marabu TexaJet DX-DTE CMYK inkt en Marabu Textiel Release folie.

Toepassing van de Marabu Hybride Textiel Transfers techniek, levert de textieldrukker zowel economisch voordeel alsook een verhoging van de kwaliteit. Zo heeft traditioneel de zeefdruk voor iedere kleur een zeefdrukraam nodig. Dit kost tijd en geld. De nieuwe Marabu techniek brengt het aantal zeefdrukgangen terug naar één. Hiermee worden ook kleine en middelgrote oplages economisch rendabel. Daarnaast worden de beperkingen wat betreft de beeldkwaliteit van plastisol transfers opgeheven, door de combinatie met digitale druk. Wat overblijft is een textiel transfer met een optimale resolutie en dekking, hoge beeldkwaliteit en exact kleurverloop. Doordat de stof zacht en flexibel blijft, is de techniek geschikt voor vrijwel alle soorten textiel.

Marabu introduceert de Hybride Textiel Transfers techniek op de Grafische Vakbeurs (14-16 maart 2017 Evenementenhal Gorinchem). Stand H 1.01

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK