Lesmethode Memo gebruikt Layar

15123_MalmbergVO_Memo_logo

Memo – lesmethode geschiedenis in het Voortgezet Onderwijs – gebruikt Augmented Reality (AR) om digitaal lesmateriaal bij leraren onder de aandacht te brengen. Memo is een uitgave van Uitgeverij Malmberg.

Met behulp van de applicatie Layar, kunnen docenten kennismaken met het nieuwe digitale lesmateriaal voor de onderbouw, de Memo Ontdekkingsplaten. Met de prachtig gedetailleerde illustraties, de vele docu’s en animaties en leuke wetenswaardigheden wordt het verleden tastbaar. De Ontdekkingsplaten zijn handig bij een lesintroductie maar ook ideaal om door leerlingen zelf te laten ontdekken.

Via de Layar app kan een Ontdekkingsplaat worden gescand op een tablet of smartphone. Meteen verschijnt er op het scherm extra digitale content die hoort bij de plaat zoals extra achtergrond informatie en beeldmateriaal, maar ook interactieve kaarten en documentaires.

bron:INCT

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK