Laurel Brunner: Hoe inktverbruik tot een minimum te beperken

Sinds de opkomst van offset zijn er al veel pogingen gedaan om het gebruik van dure inkten te beperken. Inventieve rastertechnieken, inktdistributie en doseersystemen die we nu gebruiken zijn het resultaat.
Laurel Brunner vraagt in haar blog de aandacht voor een nieuwe poging. Het Chinese Cron, fabrikant van computer-to-plate systemen, ontwikkelde EZcolor. Dat is een intelligent inkt doseersysteem, waarvan het bedrijf claimt dat het het inktgebruik echt minimaliseert.
Lees in Laurel’s blog op onze artikelenpagina hoe dat mogelijk is, en welke andere technologieën Cron heeft ontwikkeld om de negatieve impact van drukwerk op het milieu te verlagen.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK