Laurel Brunner: chemicaliën aan banden

Als het over de nadelen van drukwerk gaat, komt men vaak niet verder dan de (deels) onterechte opmerking: ‘nog meer dode bomen’. Een minstens zo belangrijk milieuaspect is echter chemie. Chemicaliën zijn nodig in het vochtwerk van een pers, zit in inkt, toners en schoonmaakmiddelen. Laurel Brunner van kennisinstituut Verdigris pleit voor internationale harmonisatie van de regels voor het gebruik van chemicaliën in de grafische industrie. Dat een internationale norm extra papierwerk en kosten met zich meebrengt die de klant uiteindelijk betaalt,  moeten we maar voor lief nemen volgens Brunner. Het meenemen van de chemicaliën bij de beoordeling van milieuaspecten past in goed MVO-beleid. Lees de blog (Engelstalig) van Laurel Brunner.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK