Krimp bij uitgeverijen zet door

bladenDe uitgeverijbranche heeft vorig jaar weer minder omzet behaald dan in het jaar ervoor. Het was het zevende jaar op rij dat de branche kampte met een omzetdaling. Dat meldt het (CBS). De opbrengsten lagen vorig jaar zo’n twee procent lager dan in 2014 en ruim een kwart onder het niveau van 2008. De uitgeverswereld had aanvankelijk, net als andere branches, last van de crisis. De laatste jaren is het echter vooral de digitalisering die de verkopen van uitgevers parten speelt. De werkgelegenheid bij uitgeverijen is ook sterk teruggelopen. Sinds 2008 is circa een op de vijf banen verdwenen, aldus het CBS. Opvallend is dat het aantal bedrijven in de branche wel flink is gestegen. De nieuwkomers zijn volgens het CBS vooral zzp’ers.
Bronnen: ANP, CBS


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK