Kartonnen virtual reality-brillen

vr-brillenDe New York Times geeft een miljoen kartonnen virtual reality-brillen aan lezers. Lezers kunnen hiermee een virtual reality film bekijken genaamd The Displaced, die gaat over kinderen in oorlogsgebieden. Het is dan ook bedoeld als een serieuze journalistieke uiting. Volgens de NY Times is virtual reality bij uitstek geschikt om de lezer/kijker echt iets mee te laten beleven of om de belevenis van een event te laten meemaken. NY Times werkt hierbij samen met onder meer Google, dat met de Google Cardboard een virtual reality service aanbiedt waarbij gebruik wordt gemaakt van een kartonnen VR-bril. Men plaatst de smartphone in de kartonnen bril en via een app kan de film bekeken worden. NY Times, dat ook samenwerkt met virtual reality-bedrijf VRSE, is van plan meerdere VR-films uit te gaan brengen en met een eigen VR-app te komen.

Ook in Nederland wordt geëxperimenteerd met virtual reality in de journalistiek. Het magazine E52 geeft bij een van de komende uitgaven een VR-bril cadeau aan de lezers. In dit geval gaat het om 200 stuks. Via deze brillen kunnen de lezers fotoreportages in’ 360 graden 3D’ en videoreportages bekijken. E52 werkt voor deze actie samen met onder meer VRMaster, die een eigen versie van de Google Cardboard hebben geproduceerd.

Virtuele viewer
De kartonnen VR-bril lijkt helemaal in. Vandaag maakt Elke Plek, een boekingssite voor kampeeraccommodaties, tijdens de Recratie Vakbeurs in Hardenberg bekend de VR-bril van Google Cardboard te gaan gebruiken. Met de virtuele viewer kunnen klanten via een optie op de site met hun VR-bril (en smartphone) een virtueel kijkje nemen op een kampeerterrein.
Ook Mediamarkt wil gebruik gaan maken van VR-brillen en start een proef in Duitsland. Om klanten te helpen bij de inrichting van bijvoorbeeld hun keuken, kunnen zij net behulp van een VR-bril door hun virtuele keuken lopen.

Bron: nytimes/dodebomen/marketingtribune/emerce

 

 

 


 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK