Inkjetkoppen Kodak in Manroland krantenpersen

Krantenpkrantersenbouwer Manroland Web Systems wordt de eerste officiële, wereldwijde dealer van de Prosper inkjetkoppen van Kodak. Hiermee spelen de fabrikanten in op de vraag naar meer ‘personalisatie’ in krantendruk. De Prosper S20- en S30-inkjetkoppen van Kodak kunnen inline (variabel) inprinten op de rotatiekrantenpersen van Manroland. Met zo’n hybride krantenpers is het dus mogelijk om bijvoorbeeld lokale aanbiedingen of gesegmenteerde of personaliseerde advertenties te kunnen drukken in de krant. Iets wat op een rotatieoffsetpers op zich niet mogelijk is zonder dure plaatwissels en het stoppen van de pers.
Er zijn inmiddels al enkele grote uitgevers die hun bestaande krantenpersen hebben voorzien van inkjetkoppen. Zo heeft Axel Springer inmiddels 30 Prosper S30 inkjetkoppen geplaatst op meerdere persen en Newsprinters (Groot-Brittannië) heeft nu 22 van deze inkjetkoppen in gebruik. Zo’n printkop is 10,6 cm breed en kan printen tot een snelheid van 900 meter per minuut om de krantenpers bij te houden. Beide krantendrukkers gebruiken dit nu vooral nog om unieke codes voor abonnees in te printen. Manroland Web Systems zou nog met een aantal projecten voor hybride krantenpersen bezig zijn.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK