IDC analisten voorspellen groei van productie inkjet systemen en een terugval voor zwart/wit printers

prUS24870014_1_248703Het aantal geïnstalleerde productie inkjet systemen groeit het komende jaar met meer dan 10%. Dat voorspellen de analysten van IDC in het laatste rapport van deze organisatie. Die groei zal voornamelijk zitten in kleurensystemen die van de rol werken. Zwart/wit en vellen printers verliezen marktaandeel. IDC voorspelt voor de komende jaren ook een shakeout van het groeiende aantal fabrikanten die productieprinters maken, een logische ontwikkeling bij nieuwe technieken zoals ook met CtP fabrikanten gebeurd is. Het complete rapport is te bestellen voor 4.500 dollar en dat is jammer genoeg niet voor elk grafisch bedrijf weggelegd.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK