Hoe een drukker de 988e rijkste man ter wereld werd

Clen TaylorIn de Forbes lijst met de 1.000 rijkste mensen ter wereld staat Glen Taylor op 988. Glen is een ondernemende drukker die nu 1,8 miljard dollar waard is. Tayler vergaarde zijn fortuin met simpel drukwerk, uitnodigings- en bedankkaarten voor trouwerijen. Hij begon in de jaren vijftig bij Carlson Wedding Service, het bedrijf dat hij in 1975 overnam en tot de grootste trouwkaartendrukker van Amerika maakte. Dat deed hij door te specialiseren en op het goede moment te investeren in nieuwe technieken zoals digitaal drukken en digitaal publiceren, maar ook door zijn workflow door automatisering te optimaliseren en een perfect marketing- en distributiesysteem op te zetten.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK