Growing Paper: visitekaartje verandert in veldje klaprozen

Het begon tien jaar geleden als een grapje. Papier met bloemenzaadjes erin. Inmiddels is het Schijndelse bedrijf Growing Paper een groeiend blijvertje. In binnen- en buitenland. De laatste order uit Italië zit nu in de verwerking.

Het maken van 100.000 flyers voor een groot bedrijf. En als dat bevalt komen er nog 900.000 bij. Nu zijn Geert Maas en Ton Keetels van het Schijndelse bedrijf Growing Paper niet zo van al die nullen. Want ze waarderen ook een order van vier vellletjes voor 9,95 euro.  Maar het zegt wel dat Growing Paper zoetjesaan Europa verovert in landen als: België, Frankrijk, Italië, Tjechië en Griekenland. Ook in Nederland blaast Growing Paper in de bus.

Tien jaar geleden is het bedacht als grapje als alterna­tief voor folie, want folie is olie

“Tien jaar geleden is het bedacht als een grapje. Voor de bloemensector wilden we wat anders bedenken dan folie. In doorzichtig folie worden bloemen verpakt. Maar folie is olie. Dus kwamen wij met een papier op de proppen waar zaadjes in zitten. Dan blijft er na gebruik nog iets moois over. Als je die in mei in de grond stopt en lekker nat houdt, dan komen daar veldbloemen uit, klaprozen, sla, worteltjes of
vergeet-me-nietjes”, vertellen Maas en Keetels.

Lees verder bij het Brabants Dagblad

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK