Emerce Digital Marketing Live: van Gen Z tot voice-based media

Hippe trends in de metaverse, NFT’s en een cookieless world. Maar ook concrete tips voor podcast advertising, Gen Z verbinden met je merk of de inbound marketing die steeds meer opkomt in de B2B markt. Emerce Digital Marketing Live liet op 2 juni zien hoe het marketinglandschap ervoor staat.

Vanuit de prachtige historische eventlocatie Beurs van Berlage presenteerde marketingplatform Emerce zo’n 70 paralelle sessies, alsmede enkele rondetafelgesprekken. Enkele highlights in quotes:

Emerce Digital Marketing Live 2022 (4)

Hans Molenaar, Beeckestijn Business School: “Anno 2022 vinden bedrijven geen klanten, maar klanten vinden bedrijven. Het draait vooral om inbound marketing. Een goede online presence kan je maken, ook al ben je in het echt een klein bedrijfje op een industrieterrein. Ook sales wordt meer data-driven in plaats van face-to-face.”

Wilko Koning, Samsung Electronics NL: “Om Gen Z te bereiken, moet je audience based in plaats van brand based denken. Wat wil de doelgroep en wat willen zij uit het leven halen? In onze nieuwste campagnes komt het merk en de features amper in beeld. We brengen gebruikers via verschillende sociale kanalen bij elkaar, door bijvoorbeeld te vragen onze ringtone te pimpen. Het gevolg is: een olievlek aan reacties, van zang tot rap en een dansje. Dat brengen we samen in een campagnevideo.”

Emerce Digital Marketing Live 2022 (7)

Ruben Horbach, Gravity: “De echte en virtuele wereld komen steeds meer samen. Virtuele werelden worden hyperrealistisch. Zelfs textiele producten kun je nu met een avatar vormgeven. Content is niet meer gelimiteerd, het is overal. Van 3D tot contactlenzen met AR.”

Emerce Digital Marketing Live 2022 (1)

Jasper Oelers, Ad Alliance: “De drie digitale trends waar je gisteren al had mee moeten beginnen? Dat is allereerst podcast advertising. Daarmee bereik je de unreachables. Bovendien zoekt 48% het product van een adverteerder op na een podcast. De tweede trend is de creator economy, waarbij de doelgroep direct kan schakelen met de creator. De adverteerder zal veel minder in control zijn. Tot slot zijn daar voice based media. Clubhouse-achtige platforms zijn niet dood; veel grote tech-bedrijven ontwikkelen dit concept momenteel door. Van Facebook en Spotify Live tot de groeiende populariteit van voiceberichten in WhatsApp.”

Kirsten Jassies: “Met korte video’s op sociale media bereik je de hedendaagse doelgroep. Zo’n video gaat over de connectie, niet over jouw call-to-action of alles compleet doormeten. Vertel een verhaal, in een format of challenge, praat met je community.”

Klik op de foto’s om de afbeelding te vergroten.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK