De strijd om de lezer vast te houden – een gewaarschuwd uitgever…

Arkitex_Eversify_receivers_groupshot_tcm601-123199
De laatste berichtgeving van Gartner geeft aan dat er een behoorlijke toename is in de verkoop van smartphones. Dat betekent dat content nooit eerder zo toegankelijk was als nu. Maar met de overvloed aan beschikbare mobiele content, welke content (of app) haalt het eerste scherm? Uitgevers die een crossmedia strategie hebben, moeten constant zoeken hoe ze top of screen awareness kunnen bereiken en behouden bij hun kritische lezers. Het juist kanaliseren van de content zal daarbij cruciaal zijn. Of het nu gedrukt, online, digitaal of sociaal gebeurt, men zal het schaalbaar moeten aanleveren. Een essentieel detail dat verschillende uitgevers maar al te goed begrijpen. Waarom? Schaalbaarheid maakt een distributie op maat echt mogelijk. In de strijd om lezers te winnen en te behouden, zal alleen een strategische content aanpak veldslagen en zelfs de oorlog winnen.

Lees de volledige blog op de Eversify blog “The Mobile push” hier: http://www.eversify.com/the-mobile-push/#more-1409

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK