Conflict USA rondom papierprijzen

Onder de naam STOPP (Stop Tariffs on Printers & Publishers) protesteren Amerikaanse uitgevers en drukkerijen tegen NORPAC (North Pacific Paper Company). Het bedrijf is eigendom van een hedge fund in New York en heeft geen eigen pulpverwerking en/of papierproductie. Volgens de initiatiefnemers van STOP manipuleert NORPAC eigenhandig prijzen van met name papier voor o.a. newsprint. Een recent gelanceercde website verwoordt het conflict als volgt: ‘A single paper supplier, NORPAC, alleges that Canadian imports of uncoated groundwood paper (UGW), which is used for newsprint, directories, book publishing, circulars and other products, are being subsidized or shipments are being dumped into the United States. NORPAC has asked for duties that range up to 50 percent on the purchase price of Canadian paper.’ Lees meer achtergronden bij PrintingImpressions.

Sinds het jaar 2000 is in de USA de behoefte aan newsprint met 75% afgenomen

Printmedianieuws

printmedianieuws.nl is de belangrijkste informatiebron voor managers en andere beleidsmakers binnen de printmedia branche: niet alleen grafische bedrijven en uitgeverijen, maar ook toeleveranciers en opdrachtgevers van de bedrijfstak. Wij richten ons op het dagelijkse nieuws en de achtergronden van het nieuws uit diverse printmedia segmenten. De hoofdpunten van het printmedia nieuws zijn gratis, de achtergronden van het nieuws (dat noemen wij 'premium content') is in de meeste gevallen alleen toegankelijk voor betalende abonnees. Blokboek en Printmedianieuws werken samen. Daardoor wordt dit bericht op beide websites gepubliceerd.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK