Beacon: Een publicatieplatform voor onafhankelijke journalisten die geen eigen blog willen beginnen

Nieuwsuitgeven 3.0 zou je het kunnen noemen wat Beacon probeert te doen. Het wil onafhankelijke journalisten een platform geven waarmee ze hun artikelen aan lezers kunnen verkopen. Voor 5 dollar per maand kunnen lezers hun favoriete journalist steunen en zijn artikelen lezen. Als bonus krijgen ze ook toegang tot de artikelen van andere journalisten. Een journalist krijgt 60% van die 5 euro per maand, je kunt dus uitrekenen hoeveel abonnementen je nodig hebt om te kunnen blijven schrijven. Van de 40% die Beacon krijgt wordt een gedeelte gebruikt om te verdelen onder alle aangesloten journalisten, nu al meer dan 50, zodat ook minder populaire of startende schrijvers een inkomen hebben.

Lezers hebben het voordeel dat ze voor 60 dollar per jaar een keuze kunnen maken uit goede journalistiek en ook nog in contact kunnen komen met de schrijvers en andere lezers van een artikel. Journalisten hebben het voordeel dat ze geen site of blog in de lucht hoeven te houden en ze profiteren van aantrekkingskracht van andere vakbroeders.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK