Agfa Arziro 3.0: end-to-end ecosysteem voor beveiligd drukwerk

Agfa Graphics heeft nieuwe versies gelanceerd van twee elementen binnen zijn Arziro-ecosysteem voor de algemene markt van beveiligd drukwerk. Arziro Design 3.0 staat voor veelzijdig en flexibel beveiligd drukken, met nieuwe functies voor beveiligingsontwerp en integratie met Arziro Authenticate 2.0, de nieuwste versie van Agfa Graphics’ ultraveilige, gecodeerde distributieplatform. Beide oplossingen zullen te zien zijn op de beurs Graphitec van 30 mei tot en met 1 juni in Parijs. 

Integrale oplossing, naadloze compatibiliteit
Nu er nieuwe technologieën beschikbaar zijn, hebben bedrijven, overheden en particulieren overal ter wereld steeds meer te kampen met het risico op namaak. Het Arziro-ecosysteem verlegt de grenzen van nieuwe ontwerpen, wat betreft complexiteit en discretie. Het systeem is valsemunters te slim af en stroomlijnt tegelijkertijd het ontwerpproces en de productieworkflow van certificaten, fokkerdocumenten, veiligheidskaarten, labels, stempels, vouchers, tickets, pakketten en dergelijke. De nieuwste upgrade, Arziro Design 3.0, biedt volledige integratie met Arziro Authenticate 2.0, evenals verbeterde compatibiliteit en functionaliteit.

“Met Arziro Design 3.0 kunnen gebruikers snel en gemakkelijk uiterst complexe ontwerpen ontwikkelen via een speciale invoegtoepassing”, zegt Andy Grant, Global Head of Software bij Agfa Graphics. “Zowel op Mac als op pc kunnen gebruikers vlot werken in de recentste versies van Adobe Illustrator, ontwerpen verrijken met gepersonaliseerde beveiligingselementen en nieuwe tools en functies gebruiken, waarmee het mogelijk is om nog uniekere en complexere beveiligingsgraphics te maken. Verder omvat de upgrade een gloednieuwe module voor naadloze integratie met Arziro Authenticate, en met Arziro Plus, een geavanceerde module voor overheden en veiligheidsdrukkers.”

De link tussen design, beveiliging en gecodeerde authenticatie
Arziro Authenticate 2.0 voegt een nog diepere laag van veiligheid en beveiliging toe aan het proces om ontwerpen te delen, door een dynamisch gegenereerde QR-code te combineren met een beveiligde afbeelding. Iedereen kan de authenticiteit van een ontwerp, document of oplossing nagaan, door die code te scannen met een smartphone. Tegelijkertijd ontvangt de producteigenaar interessante gebruikersgegevens. Met een nog grotere bedrijfsgerichte functionaliteit garandeert Arziro Authenticate 2.0 bijkomende functies, die de betrokkenheid van de klanten, de e-commerce en het supply chain management (track & trace) bevorderen, maar ook de mogelijkheid bieden om hybride codes te creëren. Voor deze hybride codes worden de beveiligingselementen in offset, flexo of gravure gedrukt, en de serialisatie-elementen in een afzonderlijk proces met een digitale printer, zoals een industriële inkjetprinter.

“Deze upgrade van Arziro Authenticate is volledig integreerbaar met Arziro Design 3.0 en zoveel meer dan een veilige authenticatieoplossing. Hij biedt een nieuwe alarmfunctie, omvat Google Analytics-tools en ondersteunt hybride codes en zelfs nog meer tags voor supply chain management (SCM), die kunnen worden gepersonaliseerd afhankelijk van de beoogde markten of distributeurs”, voegt Grant eraan toe. “Meer nog, bedrijven kunnen voordeel halen uit de overvloed aan data waarover zij beschikken via de Arziro SaaS-server.”

Arziro Plus: alles is mogelijk

De premiumversie van Arziro is enkel beschikbaar voor gecertificeerde veiligheidsdrukkers en overheidsinstanties. Arziro Plus biedt de gebruiker volledige vrijheid in het beveiligingsontwerp. Zo is er de nieuwe module Arziro Blend. Deze maakt nieuwe elementen aan op basis van een of meerdere geselecteerde elementen met specifieke lijnafstanden en -gewichten, voor nog meer ontwerpmogelijkheden. Bovendien zorgt Arziro Plus voor meer controle over de output en afdrukbaarheid van de ontwerpen, evenals voor geavanceerde functies die de efficiëntie opdrijven.

“Arziro is een gespecialiseerde oplossing voor de algemene beveiligingsmarkt, geïnspireerd op Fortuna, de ontwerpoplossing voor hoogstaande beveiliging van Agfa Graphics. Het volledige ecosysteem voor beveiligingsontwerp van Arziro voegt meerdere nieuwe facetten toe aan het concept van geavanceerde documentbeveiliging, die niet alleen activa en informatie beschermen, maar ook uw bedrijf ten goede komen”, besluit Grant.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK