Apple op schema om het mijnen van mineralen en metalen te stoppen

Apple wil als eerste grote computerfabrikant in de toekomst alleen nog gebruik maken van gerecyclede grondstoffen. Het bedrijf heeft als invulling van de belofte, die Steve Jobs ooit deed, een schema opgesteld om deze ambitie waar te maken. Als eerste zal het voor zijn behoefte aan aluminium uitsluitend gebruik maken van aluminium, gewonnen uit oude computers. Volgens insiders kunnen teruggenomen Apple devices binnenkort ook de bron worden van zeldzame mineralen en metalen. Onderdeel van dit plan zijn inruilacties die jammergenoeg nog niet zo succesvol zijn, omdat de restwaarde op de vrije markt of de emotionele binding, die gebruikers met hun oude device hebben, nog een te grote invloed heeft. Maar langzaam maar zeker groeit de stroom ingenomen devices, en wie weet komt er straks een “Device as a Service” aanbieding die én voor de gebruiker én voor Apple zoveel voordelen heeft, dat het mijnen van metalen en mineralen niet meer nodig is.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK