Agfa Graphics introduceert nieuwe Jeti Ceres RTR3200 LED roll-to-roll printer voor toepassingen in de midden- en topklasse 

Inspelend op de eisen van drukkers met een hoge output, kondigt Agfa Graphics de lancering aan van zijn specifieke roll-to-roll printer met UV LED-curing, uiterst snelle resultaten en verbluffende beeldkwaliteit op uiteenlopende flexibele materialen. In de machine kunnen optiers, zoals witte-inkt en primer, met elkaar gecombineerd worden, wat ongezien levendige beelden oplevert, grotere afmetingen en hogere bestendigheid.

 

Snelheid, soepelheid en kwaliteit in één

Als specifieke roll-to-roll printer van 3,2 m, gaat de Jeti Ceres voor snelle resultaten die meteen goed zijn. De stevige bouw laat toe om met een hoge verwerkingssnelheid te drukken. Omdat de Jeti Ceres bedoeld is voor toepassingen in de midden- en topklasse, kan hij drukken op verschillende materialen op één of twee rollen aan een snelheid tot 186 m2/u. Dankzij het stevige design blijven de onderhoudskosten op lange termijn laag, terwijl de UV LED-curinglampen kosten besparen, milieuvriendelijk en geschikt zijn voor het bedrukken van een bredere selectie materialen. Ze voorkomen ook productieonderbrekingen omwille van defecte lampen. Dit alles met het oog op een onklopbare output.

“De Jeti Ceres RTR3200 LED is als het ware het roll-to-roll equivalent van de befaamde Jeti Titan-reeks. Met deze nieuwe machine willen we de productiviteit maximaliseren – zonder in te boeten aan de beeldkwaliteit waar Agfa Graphics voor bekend staat – en het inktverbruik verlagen. Daarom introduceren we een roll-to-roll alternatief in de Jeti-familie”, vertelt Reinhilde Alaert, Marketing Product Manager, Sign & Display High-End. “Deze machine is geen pluimgewicht. Het is een echt werkpaard voor roll-to-roll toepassingen. Hij biedt de nodige snelheid, precisie en efficiëntie voor intensief drukwerk. En het UV LED-curingproces drijft de efficiëntie ten top.”

Optimaal voor UV LED-inkt en voor dunne-inktlaag-technologie van Agfa Graphics 

Dankzij de geavanceerde UV LED-curing en de UV LED-cured inkten van Agfa Graphics, kan de Jeti Ceres op warmtegevoelige materialen drukken, zoals zelfklevende vellen en pvc, zonder dat ze krom trekken of kreuken. Dit schept nieuwe mogelijkheden terwijl kosten drastisch dalen.

De Jeti Ceres is voorzien van witte-inktcirculatie over de volledige inktlijn, waardoor hij heel wat mogelijkheden biedt voor het gebruik van witte inkt om beelden te verbeteren en levendiger te maken; vooral dan in backlit en dubbelzijdige toepassingen. Een verbluffend resultaat is verzekerd.

De inkten van Agfa Graphics zijn toonaangevend omwille van hun veelzijdigheid, breed kleurengamma en hoge beeldkwaliteit. Ze zijn ontwikkeld voor onberispelijke en consistente prestaties, batch na batch.

“De ‘dunne-inktlaag’-technologie van Agfa Graphics zorgt voor een breed pallet aan levendige kleuren, op elke ondergrond. Het hoge pigmentgehalte van onze inkten in combinatie met onze grondige kennis van de fysische aspecten van inkje, houdt het inktverbruik laag, uiterst precies en afvalvrij”, voegt Alaert eraan toe.

Primer voor maximale impact

De Jeti Ceres van Agfa Graphics biedt ook een primeroptie voor extra duurzaamheid bij het bedrukken van ongebruikelijke of moeilijke materialen op rol. De machine brengt automatisch eerst een dunne laag primer aan, vóór de inkt. Zo krijgt de bovenste laag de ideale oppervlaktespanning om de inkt beter op te nemen. Dit vermijdt productieonderbrekingen en herdruk en verbetert daardoor de productiviteit van het systeem enorm. Bovendien garandeert het de beeldkwaliteit met minimale gevolgen voor de kosten per vierkante meter.

Workflowautomatisering met Asanti en gestroomlijnde gegevensuitwisseling met PrintSphere 

Asanti, de workflowsoftware voor breedformaatdruk, wordt met het Jeti Ceres-systeem meegeleverd en leidt het drukproces van A tot Z, door de prepress-, productie- en afwerkingsprocessen heen. De Jeti Ceres met Asanti is ook compatibel met de cloudgebaseerde PrintSphere van Agfa Graphics. Deze standaardiseert de informatiestroom tussen klanten, collega’s, freelancers, afdelingen en andere drukoplossingen van Agfa. De service stroomlijnt het delen van bestanden en beveiligt de gegevens in de geautomatiseerde workflow.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK