Extreem printen

Forum‘Extreem groot, extreem klein, diep, hoog, laag, dik of dun. Sommige bedrijven doen niet aan ‘gewoon’, maar zoeken spanning en grenzen op.’ Een leuke rubriek over extremen in Forum, opinieblad van VNO-NCW. In de editie van eind maart staat een extreem printverhaal met de titel ‘3.000 vierkante meter printen’. Het gaat om de inkjetprinters van Impact, die tot de grootste van Nederland behoren. Directeur Marc Schoenmakers: “Eigenlijk is dit een inkjetprinter zoals je thuis hebt. Maar dan 5 meter breed, 8.500 kilo zwaar met een printkop van 150 kilo en inkt die via leidingen uit tanks wordt gepompt.” De printers draaien 24 uur per dag en leveren dan 3.000 vierkante meter aan print. De speciale inkt hardt binnen secondes uit door UV-licht. Er wordt geprint op een soort kunstcanvas op grote rollen, die aan elkaar kunnen worden gelast. De prints worden vooral gebruikt voor stand- en interieurbouwers.

Bron: Remko Ebbers, Forum

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK