GLU Pro•lezing 14: Mike van Rossum – Het verhaal van een piloot die tekenfilm maakt… 

Aanstaande donderdag, 23 juni, is de laatste Grafisch Lyceum Utrecht Pro•lezing voor de vakantie periode. Dit keer Mike van Rossum:

‘In 2009 kwam ik op een 3-daagse MasterClass in de Efteling een animator van PIXAR tegen, Mark Walsh. Hij heeft uiteindelijk het laatste duwtje gegeven om te beginnen. “That would be a great story at ‘The Office (PIXAR)’: Pilot becomes animator”, lachte hij,” Usually the dream works the other way around.”

In 2010 heeft Mike de sprong in het diepe gemaakt en zijn eigen tekenfilmmaatschappij opgezet: Milkyway Productions Limited en in In 2012 heeft hij Holland Animatie opgericht. Het verhaal Toetsel is een tekenfilm maar inmiddels heeft hij het ook als boek uitgegeven.

Deze piloot sluit wel op een heel bijzonder manier de reeks pro•lezingen af en die droom van Mike moet je echt meemaken.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK