Remake van legendarische Bavaria-reclame

Diego Armando Maradona heeft, op verzoek van Bavaria, gisteravond in het Philips Stadion van PSV een remake opgenomen van Bavaria’s spraakmakende commercial voor Bavaria 0.0 uit 1993, met Marco van Basten in de hoofdrol. De Argentijn, die nog steeds een fameuze traptechniek heeft, ontkurkte op virtuoze wijze een flesje Bavaria 0.0 en jongleerde zoals in zijn beste dagen. De video met Maradona’s traptechniek is hier te zien.

De voormalige Argentijnse stervoetballer is in het Nederlandse Mierlo neergestreken voor een trainingskamp, met zijn club Al Fujairah. Vorige week was het fenomeen te gast in het Philips Stadion, om de Eredivisie seizoensopening van PSV tegen AZ bij te wonen. Het bracht Bavaria op het idee om Maradona te vragen promotie te maken voor hun alcoholvrije bier, op de manier zoals Marco van Basten dat in 1993 ooit deed in het Milanese San Siro Stadion.

Peer Swinkels: “We hebben een lange historie met opmerkelijke reclames met een leuke paradox. Toen we zagen dat Maradona in de buurt was en wel in was voor een echte Bavaria 0.0, konden we de kans niet laten liggen om een van onze meest legendarische reclames ooit, opnieuw met hem te maken. We zijn enorm trots dat dit gelukt is.”

Multichannel campagne
Bavaria zet met deze reclame op vernuftige wijze een celebrity in, om hun product voor het voetlicht te brengen. De knipoog naar de succesvolle campagne uit de jaren ’90 geeft het filmpje extra kracht mee. Interessant is ook, dat Bavaria meerdere social media kanalen inzet voor deze promotie. Naast YouTube biedt het biermerk een winactie aan via de Bavaria Facebook-pagina, vanaf zaterdag 19 augustus. Consumenten kunnen in het bijzijn van Maradona hun voetbalkunsten tonen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK