Maan Engineering lanceert HYBRID coating technologie op Labelexpo

Op Labelexpo 2017 kunnen bezoekers voor het eerst kennismaken met de nieuwe HYBRID technologie op de HYBRID Lamination Coating Line van Maan Engineering, een coating line waarop zowel laminaat als linerless labels geproduceerd kunnen worden. Deze unieke HYBRID coating technologie staat symbool voor de innovatieve kracht van het Nederlandse bedrijf Maan Engineering.

Slimme technologie
De nieuwe technologie van Maan Engineering wordt toegepast in het Hotmelt Coating Station, dat samen met het Silicone Coating Station het hart vormt van het “Maan” assortiment. De basis van de HYBRID technologie is, dat bij de omschakeling van laminaat naar linerless het Hotmelt Coating Station geroteerd wordt. Zo kan aan beide zijden van de papier- of foliebaan met hotmelt gecoat worden. Dat betekent concreet dat het station niet alleen voor laminaat, maar ook voor linerless kan worden ingezet. En dat bij een omsteltijd slechts 15 minuten!

Linerless binnen handbereik
De HYBRID technologie biedt labeldrukkers talloze nieuwe mogelijkheden. Door verschillende coating en converting technieken in één lijn te zetten en zelf de lijm en silicone aan te brengen, kunnen zij speciale laminaten maken die hen onderscheiden van de concurrent. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen, dat het voor drukkerijen lucratief is hun eigen laminaat te produceren. Bovendien brengt de HYBRID technologie de relatief kleine linerless markt voor iedere labeldrukker binnen handbereik. Zo bezorgt de hybride technologie labeldrukkers een enorme voorsprong op de markt.

Over Maan Engineering
Maan Engineering is trotse deelnemer aan de Linerless Trail tijdens LabelExpo 2017.
Maan Engineering B.V. ontwikkelt en produceert innovatieve release en adhesive coating equipment voor de wereldwijde label printing industry. De slimme oplossingen van “Maan” dragen bij aan het onderscheidend vermogen en de productiviteit van labeldrukkerijen. Ze bieden volop kansen om eigen coating technieken toe te passen, en maken de productie mogelijk van eigen laminaatmateriaal en speciale labels, zoals: linerless labels, clear-2-clear labels, multilayer etiketten en bandenetiketten.

De nieuwe HYBRID Lamination Coating Line van Maan Engineering wordt tijdens de Labelexpo 2017 gepresenteerd op stand 7D23.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK