The life of H. Joseph Gerber: De biografie van de man die de eerste CtP belichter bouwde

Schermafbeelding 2016-06-30 om 09.17.35In The Inventor´s Dilemma beschrijft David Gerber hoe zijn vader niet alleen CtP uitvond maar daarvoor ook de eerste filmbelichter bouwde. Die uitvindingen veranderden onze industrie voor altijd. Ze zijn onderdeel van de meer dan 600 patenten op het gebied van plotting, printing, digitizing, computer graphics, zeefdruk, stenciling en billboard printing.

Joseph Gerber, startte zijn bedrijf Gerber Scientific met 3.000 dollar. Een bedrijf dat in 1996 het jaar van zijn overlijden een omzet haalde van 350 miljoen.
Gerber Technology beheert nu zijn patenten en besteedt nog steeds miljoenen aan onderzoek naar technieken binnen en buiten de grafische industrie.
Het boek is te bestellen via Amazon, alleen verkrijgbaar als hardcover, een logische beslissing voor een biografie van een man die zelf nooit een computer gebruikte.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK