Groothandel in presentatie systemen groeit met dubbele cijfers

Promic fespa dl 2 - 1Tien jaar geleden startte Rick van den Wildenberg Promic vanuit de slaapkamer. Het bedrijf gaat nu voor de vierde keer verhuizen en maakt een stormachtige groei door.
Op Fespa Digital stond Promic met een indrukwekkende stand. De groothandel in presentatie systemen is een bedrijf dat niet snel bekend zal worden bij het grote publiek. Als groothandel levert Promic alleen aan wederverkopers. Daarvan zijn er veel drukkerijen. Begonnen met petjes importeren uit China zag het bedrijf al snel brood in de verkoop van roll-up banners en andere mobiele display systemen aan (online) printbedrijven.

Groothandel

Bart Wijnands is accountmanager voor Europa: “het leveren van rolbanners is onze core business geworden. Het breidt zich steeds verder uit. De banden met China zijn heel goed. We krijgen daardoor steeds meer invloed op de ontwikkeling van producten. Er zijn heel veel kansen. We leveren alleen aan wederverkopers, nooit aan eindgebruikers. Niet alleen aan de grote internetdrukkers, maar ook aan steeds meer lokale bedrijven die in hun eigen omgeving rolbanners en andere presentatie systemen willen leveren.
“Het contact met ons bedrijf is heel persoonlijk, klanten hebben een eigen aanspreekpartner. Dat maakt ons bedrijf wel bijzonder, “zegt Bart. “Daarnaast bestaat Promic uit een hecht team dat als gezamenlijk doel heeft het maximale voor de klant te betekenen.”

Internationaal

Promic fespa - 6Op de stand staat een gigantische rolbanner van twee meter breed en drie meter hoog. “Geen gimmick,” zegt Bart. Ook dit extra grote formaat wordt best veel verkocht.” Niet alleen in Nederland zo blijkt. Het is niet voor niets dat Promic op een internationale beurs als Fespa Digital staat. Elk jaar staat het bedrijf op zes internationale beurzen en het levert aan 39 landen. Een bijzondere prestatie voor een Nederlandse start-up. “Promic is een hecht team,” zegt accountmanager voor Duitsland, Arjan Baten, “iedereen werkt er keihard voor en het is echt leuk te werken bij een bedrijf dat zo snel groeit.”  Duitsland is de grootste afzetmarkt, daar is de doorbraak begonnen. Nu zijn er accountmanagers voor heel veel landen en wordt er binnen het bedrijf in Duits, Engels, Spaans en Frans gecommuniceerd.

Focus

Judith Brands is verantwoordelijk voor projecten en marketing bij Promic: “Ons doel is marktleider te worden in Europa. Nu is het belangrijk dat we focus houden en doen waar we goed in zijn. Met behoud van kwaliteit en oog voor klant en product. Het is ontzettend belangrijk dat onze klanten een fijn gevoel hebben bij de organisatie en dat alles klopt. Europese klanten worden in hun eigen taal geholpen, daardoor kunnen we in verschillende landen groeien. Afspraken moet je nakomen en in deze wereld moet je snel uit voorraad kunnen leveren. Als je dat goed doet komen klanten terug en kun je uitbouwen. We zullen nooit te boek staan als prijsvechter. We moeten het hebben van kwaliteit, snelle levertijd, grote voorraden en de vijf jaar garantie die we kunnen bieden op ieder product. We staan achter elk product dat we leveren.”

Zipperwall
Promic fespa - 3Op de Fespa is de noviteit de Zipperwall. Een lichtgewicht presentatie systeem, wat heel makkelijk voor iedereen op te bouwen is en wat een professionele uitstraling heeft. Ook dit systeem heeft uitgebreide instructies en een videofilm die laat zien hoe het product opgezet moet worden. Judith: “We vinden het heel belangrijk onze klanten te voorzien van marketing tools. Alles is bedoeld om onze klanten het product beter te laten verkopen. Zo leveren we bijvoorbeeld een neutrale video met een impressie van de toepassing, die door onze klanten gebruikt kan worden op hun website. Een complete, bedrukte Zipperwall van drie meter kost ca. 500 euro. De toepassingen zijn legio. Een voorbeeld is een persconferentie bij een sportwedstrijd, maar natuurlijk ook op beurzen doet zo’n product het goed. Judith: “Dat is ook de wisselwerking die we graag hebben met onze klanten. Die wand is een gaaf product, maar waar kun je hem allemaal voor gebruiken? Dat bedenken wij zelf, we krijgen ook graag feedback van klanten over de toepassing, zodat je elkaar inspireert.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK