Groei native advertising

native advertisingAl gehoord van native advertising? In de marketing is het een ontwikkeling die steeds meer plaatsvindt. Native advertising betekent dat je de advertenties laat integreren met het platform waarop het vertoond wordt, zodat de beleving van de lezers niet verandert door het zien van de advertentie. Veel voorkomende vormen van zijn bijvoorbeeld sponsored content of online advertorials. Native advertising gaat dan ook veelal samen met contentmarketing. Vaak betreft native advertising het aansluiten op online platforms, maar het komt ook offline voor. Online vormt deze manier van adverteren een wapen tegen adblockers. Bovendien, misschien nog wel het belangrijkste, ervaart de lezer het bericht niet als storende, commerciële content.

FIPP, ’the network for global media’, publiceerde half december 2018 het rapport ‘Native advertising trends 2018’ voor de tijdschriftenindustrie. Het onderzoek werd onder 150 uitgevers uit 41 landen uitgevoerd. De voornaamste conclusie van het rapport is de groei van native advertising. In 2016 was het aandeel van advertentie-inkomsten bij uitgevers van tijdschriften 21 procent en in 2017 was dit al gestegen naar 31 procent. Maar liefst 92 procent van de uitgevers vindt native advertising dan ook belangrijk om in te zetten voor hun bedrijf. 55 procent hiervan zet native advertising op dit moment ook al in. 69 procent verwacht meer inkomsten uit native advertising te hebben dit jaar. 86 procent focust zich op geschreven content, 68procent op video content en 50 procent biedt multi-media storytelling.

Afbeelding onder: één van de resultaten uit het onderzoek.

native advertising

 

 

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK