DrukwerkPortal: Omwenteling in grafische markt met compleet workflow ordersysteem

VB2015 Prindustry-logoEen ordersysteem dat het speelveld in de grafische sector kan veranderen. De potentie van het nieuwe DrukwerkPortal van Prindustry is groot. De DrukwerkPortal is dan ook een ongekend workflow systeem voor iedereen die grafische producten inkoopt of verhandelt. Het betreft een groot systeem voor inkoop, offertes en facturen van honderdduizenden gestandaardiseerde producten van aangesloten bronleveranciers uit de markt.

Prindustry is als marktleider van grafische webshops in de Benelux een bekende naam in de grafische branche. Eigenaar Ramon van Wingerden heeft een heldere visie op de markt: “Je ziet steeds meer bronproducenten, grote drukwerkfabrieken die orders bundelen. Tegelijkertijd krimpen de kleinere grafische partijen. In snel tempo zie je partijen hun productie afstoten en de opdrachten voor hun klanten inkopen bij derden. Op die ontwikkeling springen wij met DrukwerkPortal in. DrukwerkPortal is uniek in haar soort als ordersysteem. Er is nog geen systeem in de huidige markt dat alle workflow zo combineert voor de grafische gebruiker.”

Alles in verbinding
DrukwerkPortal is een gigantisch inkoopsysteem met een compleet overzicht van de orderflow, offertes, klanten en facturen. “DrukwerkPortal is ontstaan uit onze expertise met grafische webshops. De workflow zijn we opnieuw gaan ontwikkelen en is een zelfstandig product geworden: DrukwerkPortal. Je kunt hiermee workflow software gebruiken zonder webshop, uiteraard wel te upgraden naar een webshop. Het is onze insteek om alles en iedereen door automatisering met elkaar te kunnen verbinden, of het nu gaat om de orderprocessen, leveranciers of producten.”

Marktplaats van grafische producten
Die producten zijn er in alle soorten en maten. Iedere partij die DrukwerkPortal in gebruik neemt, kan gebruik maken van een marktplaats met meer dan 350.000 gestandaardiseerde artikelen als flyers, briefpapier, visitekaartjes, labels, pennen of spandoeken. De intentie is ambitieus: “We zetten in op een groei van een miljoen producten en streven naar een koppeling met meer dan 30 bronleveranciers in DrukwerkPortal. We selecteren de artikelen op basis van de goedkoopste prijs, het meest bijzondere of beste product of die met de snelste levertijd. Als klant kun je ook je eigen grafische producten en leveranciers in DrukwerkPortal zetten. Zijn deze producten uniek zijn in prijs of productiesnelheid, dan kun je ze vervolgens delen met andere gebruikers. We slaan de schakels met resellers over en gaan voor het creëren van een ware community.”

Probeer uit!
De 140 gebruikers die DrukwerkPortal sinds de start al heeft, zijn erg enthousiast. Deze afnemers benoemen de efficiency als belangrijkste voordeel. Daarbovenop komt de unieke prijsstelling. DrukwerkPortal is er voor slechts 45 euro per maand, met een gratis proefperiode van 30 dagen. Er zijn geen investeringen noodzakelijk in software. Bovendien is DrukwerkPortal op elke computer via de browser toegankelijk. DrukwerkPortal is zo functioneel dat er geen installatie op de computer noodzakelijk is.

Interesse in een volledig grafisch ordersysteem? Prindustry informeert je graag over DrukwerkPortal. Op 29 juni organiseren zij bovendien een Marktplaatsdag. Er zijn trainingen over DrukwerkPortal, er vinden workshops van en door leveranciers plaats, klanten en leveranciers kunnen elkaar ontmoeten.

Lees meer op de website.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK