Billboards in Manilla

In elke wereldstad hangen er billboards met reclame. Daarop vormt de Filipijnse hoofdstad Manilla geen uitzondering. Werkelijk elk beschikbaar oppervlak is gevuld met reclame-uitingen, voor bekende Aziatische of Filipijnse merken. Uiteraard worden er andere producten en diensten dan in het westen voor het voetlicht gebracht, maar de uitingen komen bekend voor. Mooie vrouwen, kleurrijke displays en verleidende afbeeldingen van fastfood – in de Filipijnen vooral kip!

Waar de reclamezuilen in deze stad in opvallen, zijn de uitingen op de lege billboards. In Manilla staat er niet simpelweg ‘Your ad here?’ aangeprezen. De lege billboards trekken wellicht juist de meeste aandacht door teksten als ‘Where are you going?’, een vraag van God, of een afbeelding van een aardappel met de slimme marketingtekst ‘This potato had more views than your brand’. Tijdens een lange en langzame taxirit in Manilla – je hebt genoeg tijd om de reclames nauwkeurig te bekijken – vielen deze lege reclameborden mij het meeste op. Humor en anders proberen te zijn… het is aantrekkelijker dan al die mooie vrouwen in kleur met kip!

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK