Apple Touch Bar vs Surface touch screen

apple-touch-barApple heeft eindelijk zijn laptops een update gegeven. Dankzij nieuwe processors zijn ze, zoals verwacht, sneller geworden; het echte verschil zit echter in de Touch Bar. Touch Bar is een aanraakgevoelige OLED strip die de functietoetsen vervangt. De indeling van de Touch Bar past zich aan de gebruikte app aan. Apple claimt daarmee je productiviteit te verhogen. Deze verbetering staat echter in de schaduw van wat Microsoft met zijn Surface Pro biedt; bij deze laptops is het hele scherm aanraakgevoelig, net als bij de IPad. Of de nieuwe MacBooks die concurrentie aankunnen hangt niet alleen af van de “touch-ability”, maar ook van geoptimaliseerde apps en hoe graag je met een Mac werkt. En, zoals altijd, zullen Apple gebruikers winnen op design, want de overheersende reactie bij de introductie was: “wat zien ze er goed uit: I just want one”

 

 


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK