Boekbol breekt door

141201 350 bollen voor Smurfit Kappa - 23Het was Marloes Lubberding van grafisch bureau Paraaf, tekst en ontwerp die op het idee kwam om voor haar klant een campagne met Boekbollen te maken.

De klant, een groot verpakkingsbedrijf, gebruikt dit unieke promotiemiddel in de vorm van een wereldbol om aandacht te vragen voor een interne bewustwordingscampagne.
Dus werden 350 Nederlandse en 25 Franstalige Boekbollen geproduceerd door het gelijknamige bedrijf in Katwijk.

De Boekbol is twee jaar geleden bedacht door Marco den Engelsman die het industriële recht heeft laten vastleggen. Het is een boek in de vorm van een bol op een standaard. Na het eerste jaar was de bedenker in staat om dit unieke boek te produceren in grotere oplages. De ronde vorm zorgde ervoor dat heel wat technische hobbels genomen moesten worden.

Na een aantal kleinere oplagen was deze bestelling de eerste grote productie. Besloten werd niet meer te printen maar in offset te drukken en de pagina’s van een glanslaminaat te voorzien. Voor de standaard werd essenhout gebruikt met een bredere voet om stabiliteit te waarborgen.

De Boekbol staat voor oneindig bladerplezier en heeft 32 ronde pagina’s (spreads) die als een boek worden vormgegeven. Voor iedereen die wat bijzonders wil richting klanten, of in dit geval medewerkers, is het een grafisch promotiemiddel dat zijn weerga niet kent.

Meer weten over Boekbol of er zelf mee aan de slag, mail info@boekbol.nl of bel Beate den Engelsman op (+31) 6 34122543

www.boekbol.nl

 

141201 350 bollen voor Smurfit Kappa - 17 141201 350 bollen voor Smurfit Kappa - 11

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

1 reactie

  1. Jolanda van Drie op 19/12/2014 om 14:06

    Leuk!!



Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK